Ahşap Mutfak Ürünleri

Servis, dilimleme ve kesme tahtaları kullanımı günlük hayatta sıklıkla kullanılan mutfak eşyalarındandır. Mutfak ekipmanları tasarlanırken, doğal taş, cam, ahşap, plastik ürünler kullanılmaktadır. Gıda ile doğrudan temas eden bu ürünlerin malzeme seçimi önemlidir. Temizliği, kullanımı, bakımı gibi faktörler, her malzeme için farklılaşabilir. Biz, Ananas mutfak ürünlerinde ahşap kullanmayı tercih ediyoruz. Doğal bir malzeme olan ahşap, doğru kullanım ile uzun yıllar ve güvenle kullanılabilir.

Bir yıllık tasarım sürecine sahip olan ve şu anda geliştirilmeye devam eden servis, dilimleme ve kesme tahtalarımız geçtiğimiz yıllarda Ananas kullanıcılarının beğenisine sunuldu. Yeni Ananas mutfak ürünleri de yakın zamanda satışa sunulacak.

Ergonomi, kullanım kolaylığı ve fonksiyon kadar önemli olan bir konuda gıda ile temas eden ürünlerin korunmasının nasıl yapılacağıdır. Ananas ürünlerimizdeki, ahşabın güzelliğini muhafaza eden doğal yağ yüzey uygulamalarımız çevre dostudur (Voc %0). Uçucu bileşenler ve formaldehyde (formaldehit) içermez. Kullandığımız organik yağlar EN 71-3 (oyuncak güvenliği) standardına sahiptir. Ayrıca EN 12720:2014 ve EN 12722:2014 sertifikaları ile yüzey dayanıklılığı kanıtlanmıştır. Ahşabın gıda ile temas etmesi durumunu göz önünde bulundurarak, sizler için en uygun yüzey yağını kullanmaktayız. Kullandığımız yağlar, gıdayla temas eden ürünler için Avrupa genelindeki yasal gerekliliklere tam uyum sağlar. Kullandığımız yağlar EC n° 1935/2004 yönetmeliğine göre de gıdaya uygundur.


Özellikle Border, Chop ve Leaf serilerindeki su ve kırıntı birikimleri için tasarladığımız kanalları, bu birikimlerin kolay temizlenebilmesi adına revize ettik.

Mutfak ürünlerinde meşe ağacı kullanmaktayız. Meşe, sıkı lifleri olan, dayanımı ve sertliği yüksek, antibakteriyel koruma sağlayabilen bir ağaçtır. Bu özellikleri sayesinde gıda ile temas eden ürünlerin tasarımında tercih edilir.

Servis, dilimleme ve kesme tahtalarının temizliğinin nemli bir bez veya fırça ile yapılması önerilir. Suyun içerisine damlatılmış sirke ile de temizlikleri gerçekleştirilebilir. Bulaşık makinası ve bol su kullanımı ürünün ömrünü azaltan etkenlerdendir. Kullanım sıklığına göre belirli periyodlarda yapılacak zımparalama işlemi ve üzerine yağ uygulanması ise ürünün ömrü uzatılabilir.

Ananas servis ürünlerini daha detaylı incelemek için tıklayınız.