Alaçatı Evi

Ananas ekibi olarak klasik bir Alaçatı Evi'nin mobilyalarını tasarladık ve ürettik. Dış kapı, panjur ve pencere korkulukları, iç kapılar, süpürgelikler, kitaplık, seperatör ve modüler mobilyalar dahil tüm döşeme elemanları Ananas kalitesiyle özel olarak tasarlanıp üretildi. Malzeme seçimlerinde Alaçatı yaşam tarzı ve müşterinin ihtiyaçları göz önünde bulunduruldu. Üretim sürecinde her mobilya detayı özel olarak tasarlanıp prototiplendi.


Evin dış cephesinde bulunan panjurlar için, bölgenin iklimine ve dış cepheye uygun olan ‘iroko’ ağacı tercih edildi. Dış cepheye uygun tutkallar ile üretim yapıldı. Özel üretim metal kilit sistemi ve ispanyolet detaylar üretildi ve kullanıldı. Projeye uygun olan dış mekan ahşap yağı ile son kat uygulaması yapıldı.


Dış kapıdan itibaren Ananas’ın dokunuşunu her yerde hissettiğimiz Alaçatı Evi’nde giriş kapısında içeriden açılıp kapanabilen cam kuzuluk kullandık. Girişte kullanılan PI Bank’ı Alaçatı Evi için yeniden boyutlandırdık. Oturma alanına Ananas Design Crafts’ın stool serisinden SOFRA ve Bookworm ile sedir ağacının rahatlatıcı kokusunu taşıdık. Ayrıca BEAM TV ünitesi de yalınlığıyla ortamın minimal tasarımıyla uyumu yakaladı.


Evin bütününde de olduğu gibi, merdiven korkuluklarını da masif meşeden ürettik. Evin tüm süpürgelikleri, kapı pervazları gibi gri ve ahşap dokusu belirgin olacak şekilde üretildi. Merdiven süpürgelikleri de aynı şekilde ve tek parçadan yapıldı.


Üst katta bulunan ve yüksekliği standart bir kapıdan fazla olan çift kanatlı kapı ve kapı kolları Ananas’ta tasarlanıp üretildi. Kapı pervazları süpürgeliklerin rengi ile aynı olup kanatları şeffaf cilalandı. Okumayı ve kitap biriktirmeyi sevdiğini bildiğimiz ev sahipleri için tasarladığımız gri-mavi ahşap kitaplık; misafir yatak odasında hakim renk olan retro yeşil ile iyi bir uyum sağladı. Yatak odasında birbiriyle ahenk içinde yerleştirdiğimiz makyaj aynası, tabure, yatak başlığı ve büyük boyda çalışılmış komodinler de Ananas imzasını taşıyor.


Kiler ve çamaşır odası için alana ve ihtiyaca göre depolama alanları tasarlandı. Çamaşır odasında kapaklı mobilyalar tercih edilirken kiler için açık depolama alanları tanımlandı. Kilerdeki ahşap panelleri takip eden raf sistemleri tasarlanıp, üretildi