Ananas Woodworking X Cindibekararchitects İş birliği: Alici’s Hookah Bar

Cindibek Architects tarafından tasarlanan Alici's Hookah Bar, İngiltere'nin Tottenham bölgesinde bulunmaktadır. Proje, üç aylık bir imalat sürecine sahiptir ve içerisinde birçok detayı barındırmaktadır.

Projede, iç ve dış mekanı bölen Alici's işaretleri bulunmaktadır. Ayrıca, mekanın girişinde yer alan nervür camlı transparan metal tünelin sonundaki masif meşe ve metal sacdan oluşan iki parçalı izdüşüm panel oldukça dikkat çekicidir. Proje kapsamında, kontrplak ve MDF saksılıklar üzerinde boru ve profil büküm konstrüksiyon detayları taşıyan özel imalat kapı kollarını barındıran metal kapılar, bar tezgahları, barlar, niş mobilyaları, tavana monte edilen sarkıt saksılıklar ve aydınlatmalar ile WC ve mutfak kapıları ve mobilyaları gibi birçok detay bulunmaktadır.

 Montaj ve teknik çizimleri Ananas tarafından titizlikle hazırlanmış olan projede, farklı malzemelerin sorunsuz bir şekilde montajlanabilmesi için tüm proje süresince paydaşların istekleri doğrultusunda geliştirmeler yapılmış ve prototipler üzerinde ilerlenmiştir.

Alici's Hookah Bar projesi, detaylı mimari özellikleri ve özel imalatlarıyla dikkat çekmektedir.