İzmir Ekonomi Üniversitesi FFD 301 Mobilya Tasarım Sergisi

09 Ocak 2024 tarihinde, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde FFD 301 Mobilya Tasarımı dersi kapsamında düzenlenen sergiyi Ananas olarak ziyaret ettik. Sektörde yer alan birçok tasarımcı, 3. Sınıf Endüstriyel Tasarım ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü öğrencilerinin mobilya tasarımlarını incelemek için bir araya geldi.

Sergi süresince, öğrencilerimizin tasarladığı mobilyaları detaylı bir şekilde inceleyip, yorumlarda bulunduk. Ortaya çıkan ürünlerde malzeme yalnızca ahşapla sınırlı kalmamış, metal, cam gibi farklı malzemelerde bir araya getirilerek kombinasyonlar yaratılmıştı. Konfor ve estetik adına kumaş, deri ve minder gibi malzemelerin entegre edildiği projelerde sergide yerini aldı.

Yorum ve geliştirme önerileri tasarımdan ziyade aynı zaman birleşim ve teknik detayları üzerine oldu. Öğrenciler, üretim sürecinin her aşamasında yer alarak, tasarımlarının gerçekleştirilme sürecini daha yakından gözlemlediler. Sergi, öğrencilerin öğrendikleri bilgileri ve tasarım fikirlerini pratiğe dökerek yaratıcılıklarını ortaya koymalarını, üretime dahil olarak gerçekçi bir yaklaşım kazanmalarını sağladı.