Rami Kütüphanesi IDA DESIGN AWARDS 2023’de Ödül Aldı!

Rami Kütüphanesi IDA DESIGN AWARDS 2023’de Ödül Aldı!

İstanbul'un en büyük kütüphane yerleşkesi içinde yer alan Rami Çocuk Kütüphanesi ve oyun alanı, Ananas x Budero işbirliği ile tasarlanan ve üretilen yenileme projesi ile IDA Design Awards'ta Mimarı tasarım kategorisinde öğretici alan tasarımı dalında IDA Bronze Award Ödülü sahibi oldu.

Rami Kütüphanesi oyun alanı, kütüphanenin mimari tarzını ve ambiyansını tamamlayacak şekilde sakin ve sade bir estetikle tasarlanmış ürünler içeriyor. Rami kütüphane, sadece kitapların değil, aynı zamanda genç zihinlerin de gelişimine odaklanarak, çocuklar için özel bir oyun alanı sunmaktadır. Oyun alanları fiziksel ve bilişsel gelişimlerini tetikleyici modüllerden oluşmaktadır. Oyun alanı öğeleri, kesintisiz geçişler ve 2-8 yaş arası iki kullanıcı grubu için ayrı bölümlerle stratejik olarak aynı seviyeye yerleştirilmiştir. Gürültünün en aza indirilmesine ve oyun istasyonlarının kütüphane ortamına uygun olmasına özellikle dikkat edildi.


Oyun Alanı

Rami Kütüphanesi'nin oyun alanında kullanılan renk paleti, kütüphane içindeki diğer alanlarla uyumlu olup, çocukların enerjik ve eğlenceli bir deneyim yaşamasına olanak tanır. Ürünlerin genelinde doğal renkler ve malzemeler tercih edildi. Oyun istasyonları, çağdaş tasarım prensipleriyle şekillendirilmiş ve kütüphanenin genel atmosferine uygun hale getirilmiştir. Oyun alanı fiziksel yeti istasyonları, kitaplık ve magnet duvarı, ip tırmanmalı loft ve bariyer, masa oturma ve aktivite birimleri, kaydırak alanı, izole alan ve ebeveyn kontrol noktasından oluşan mekanlar içermektedir.


Kullanıcı Grupları

Oyun alanı, 2-8 yaş arası iki farklı kullanıcı grubunu hedef alacak şekilde tasarlanmıştır. Bu sayede çocuklar, yaşı ve gelişim seviyesine uygun aktivitelerle etkileşime geçebilirler. Oyun istasyonları, her yaş grubu için eğlenceli ve öğretici özelliklere sahip, stratejik bir düzenleme ile yerleştirilmiştir.

Gürültünün en aza indirilmesine ve oyun istasyonlarının kütüphane ortamına uygun olmasına özellikle dikkat edildi. Çocukların eğlenceli zaman geçirmeleri ve aynı zamanda kütüphane ortamının sakinliğinin korunmasına önem verilmiştir. Ses yalıtımı ve akustik düzenlemeler, oyun alanının gürültüsüz bir deneyim sunmasını sağlar. 


      ,