VBenzeri + ANANAS

VBenzeri ekibi ile yapmış olduğumuz bu keyifli röportajı sizlerle de paylaşmak istedik. Bloğumuzda röportajın özeti yer alırken, tamamına ise link üzerinden ulaşabilirsiniz. 

ANANAS'tan, ekipten, tasarımdan ve ürünlerimizden gelen soruların cevaplarını keyifle okumanız dileğiyle. 


Bize ANANAS' tan bahsedebilir misiniz ?

+ " Sahip olduğumuz tasarım bilgisini, imalat bilgimizle destekliyoruz. Bu sağlam temellerimizle kurduğumuz ANANAS ile kıymetli bir malzeme olan ahşabı kullanarak, niteliği yüksek, tasarım değeri taşıyan, kullanışlı, minimal, felsefesi, hikayesi olan mobilyalar, aksesuarlar ve ahşap ürünler üretiyoruz. "  (VBenzeri, Tasarım, 09.10.2020)

' İyi Tasarım ' ı nasıl tanımlıyorusunuz ?

+ " Belirlediğimiz ihtiyaçları birer 'tasarım problemi' olarak ele alıyoruz. Bu problemlerin çözümü de, en doğal malzemeyle, yalınlık ve ergonomi gereksinimlerini ön planda tutarak tasarladığımız ürünlerle kullanıcıya sunuyoruz. " (VBenzeri, Tasarım, 09.10.2020)

ANANAS, sürdürülebilirliğe nasıl yaklaşıyor ?

+ " Uyguladığımız fire ve atık yönetimleri ile fireleri kullanılabilir ürünlere çevirmeye çalışıyoruz. Bu bilinçle mobilya üreten mobilya üreticisi sayılarının artmasını çok isteriz. Bu, doğaya karşı bir sorumluluktur. "   (VBenzeri, Tasarım, 09.10.2020)

Koleksiyonunuz Docia'nın ilham kaynakları nelerdi ? Tasarım ve üretim sürecini merak ediyoruz. 

+ " Docia terimi, jeolojik olarak zaman içerisinde rüzgarların etkisiyle kaya yapılarında oluşan aşınmaları karşılayan bir terim. Örnekleyecek olursak, Capadocia' da, Kuladocia' da bulunan doğal yapılar birer Docia örnekleridir. Hem zaman kavramına hem de sağlamlığa vurgu yapmak istedik. "   (VBenzeri, Tasarım, 09.10.2020)

 Endüstriyelleşmenin etkisiyle kaybolmakta olan ahşap el işçiliği üzerine ne söylemek istersiniz ?

+ " ANANAS olarak biz, mobilyalarımızda ahşabı olduğu gibi kullanıyoruz. Kimyasalların karıştığı, panel malzemelerden kaçınıyoruz. Özgün ve nitelikli mobilyalar üretiyoruz. Bu mobilyaları üretirkeni marangozluk eğitimlerini geleneksel olarak edinmiş ve sırasıyla çırak, kalfa, usta olmuş yetenekli imalatçılarımızın marangozluk tecrübelerinden faydalanıyoruz. Yoğun el işçiliği ile üretilen Tv üniteleri, medya konsolları, dresuarlar, çok amaçlı sehpalar, masalar, yatak, kesme ve sunum tahtaları tepsileri aynaların ANANAS Atölye'den çıkıyor.  (VBenzeri, Tasarım, 09.10.2020)

+Röportajın devamı için...